Home Landelijke radio Kort radionieuws van maandag 4 november

Kort radionieuws van maandag 4 november

RTV Utrecht officieel van start
RTV Utrecht is vandaag officieel van start gegaan. Even na zessen gaf directeur Paul van der Lugt het startsein. Tegelijkertijd werd ook de nieuwe website in gebruik genomen. Op www.rtvutrecht.nl is ondermeer het programma van Radio M te vinden.

Van der Lugt vindt dat RTV Utrecht een belangrijke rol in de samenleving speelt. Volgens hem kan met een goede verslaggeving van gebeurtenissen uit de regio, de burger zich minder geïsoleerd gaan voelen. Ook wil de kersverse directeur de jongeren meer betrekken bij de zender.

Bestuur RTV Raalte valt uiteen
RTV Raalte verkeert in een diepe crisis. Gisteren zijn de bestuursleden Ruud Hendriks en Jan Viscaal en hoofdredacteur radio Harrie Kiekebosch opgestapt. Dat maakten zij gisteravond laat in een open brief bekend. Na een fusie kwamen de televisie van Heino en de radio van Raalte vorig jaar in dezelfde organisatie terecht.

Er is binnen de leiding van de lokale omroep een strijd ontbrand tussen Raalte en Heino, zo blijkt uit de open brief van de opgestapte medewerkers. Zij komen alle drie van de voormalige Omroep Raalte. De zittenblijvers, bestuurders Johan Seekles en Hans Kelderman en de hoofdredactie televisie, vormen de ‘Heinose connectie‘ binnen het bestuur.