Home Landelijke radio Kort radionieuws van maandag 24 februari

Kort radionieuws van maandag 24 februari

Radio 4 brengt historisch overzicht

AVRO Klassiek maakt in samenwerking met Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid het programma ‘Radio Retro’, een serie van twaalf programma’s met historische fragmenten waarin ‘oude banden worden aangehaald’.

Dit programma wordt uitgezonden via Radio 4 op dinsdagavond tussen 23.00 en 0.00 uur.

Dinsdag 25 februari is het thema expedities aan de beurt met daarin onder andere aandacht voor de eerste landing op de maan, beklimming van de top van de Mount Everest en de ramp met de Hindenburg in 1937. Maar ook gesprekken met landgenoten die exotische plekken in of buiten onze wereld bereiken als Wubbo Ockels, Henk de Velde en Bart Vos.

Shania Twain chat bij Sky Radio

Zangeres Shania Twain brengt dinsdag 25 februari een bezoek aan Sky Radio. De zangeres is bezig met een promotour door Nederland voor haar nieuwe album ‘Up’. Tijdens haar bezoek zal de Amerikaansevanaf 14.00 uur chatten met fans op de internetsite van Sky Radio.

Het is de eerste keer dat Shania Twain een bezoek brengt Sky Radio. Eerder waren al artiesten als Marco Borsato, Phil Collins, Acda en de Munnik en Blof te gast tijdens chatsessies.

VARA stopt met ‘Matinee’

De Matinee op de Vrije Zaterdag hoort met ingang van het komende seizoen niet meer bij de VARA en heet vanaf september gewoon Zaterdagmatinee.

Inhoudelijk verandert er weinig, nu deze gerespecteerde, internationaal bekende, concertserie in het Amsterdamse Concertgebouw een productie is geworden van de AVRO en de NPS, in samenwerking met de TROS.

Ook de uitzendtijden van de concerten blijven ongewijzigd: rechtstreeks en herhaald op de daaropvolgende dinsdagavond. In verband daarmee wordt het zendtijdschema van Radio 4 wat betreft de indeling naar omroeporganisaties omgeggooid.