Home Landelijke radio Kort radionieuws van maandag 2 september

Kort radionieuws van maandag 2 september

Radio 538 geeft 5 studentenkamers weg
Radio 538 gaat dit jaar vijf gratis studentenkamers weg geven. De voorgaande drie jaar werd er steeds één kamer weg gegeven. 538 betaalt een jaar lang huur en huishoudgeld. Het enige dat studenten moeten doen, is een tegenprestatie tot uitvoer te brengen. Dan zal in de week van 23 t/m 27 september in het programma van Edwin Evers de winnaars bekend gemaakt worden.

Lokale omroepen slaan handen inéén
Vier Lokale omroepen in de provincie Utrecht en Zuid-Holland slaan de handen in een. Het gaat om Radio 9, Radio stad Montfoort, Radio Centraal en Zilverstad. De radiozenders gaan samen live verslag doen van een truckersrun door de Krimpener en Lopikerwaard. Waar bij gehandicapte kinderen een dag lang in een vrachtwagen mee mogen rijden. Ze zenden op 14 september gezamenlijk uit via een evenementenfrequentie onder de naam Radio Truckrun.

“BBC-model voor de publieke omroep”
Mediastaatssecretaris Van Leeuwen overweegt, gezien de grote veranderingen, een onderzoek te laten doen naar de publieke omroep, los van de visitatiecommissie die de publieke omroep gaat beoordelen. “De veranderingen betreffen niet alleen nieuwe technologie als kabel en satelliet, maar ook zaken als licenties, auteursrechten en conglomeraten die ontstaan door fusies. Ik wil hierover een mening kunnen vormen, en daar is onderzoek voor nodig.”

Van Leeuwen vindt dat, als het nodig blijkt, andere opties bespreekbaar zijn, zoals een BBC-model zonder verzuilde omroepen.

Haagse Skatenach op Radio West
De Haagse Skatenach is op zaterdag 7 september live te beluisteren op Radio West. Agnes Kamstra zal al skatend de presentatie verzorgen. De uitzending zal zijn van 18 tot 21 uur.