Home Landelijke radio Kort radionieuws van maandag 13 januari

Kort radionieuws van maandag 13 januari

Van Harte!!!

BNN-presentatrice Marjolein Dekkers is vorige week bevallen van een gezonde dochter: Josefine. Dekkers presenteert het programma ‘BNN United’ en ‘Weg met BNN’ op Radio 1.

Rechtbank beslist over bestuur Omroep Reest en Vecht

De Zwolse rechtbank wijst op 6 februari definitief een bestuur aan voor de Hardenbergse lokale omroep Reest en Vecht. De rechter maakt een keuze tussen het tot die tijd functionerende interim-bestuur met Frank Otten, Janny Prins en Pieter de Haan en de door het PBO (een orgaan dat een afspiegeling is van Hardenbergse samenleving) voorgedragen trio Roel Aslander, EmilBaveld en Leen van Praag.

Cruciaal bij het besluit is de afspraak die de partijen hebben gemaakt tijdens een bijeenkomst, op 4 december vorig jaar, bij notaris Gelling. De partijen waren het op tal van terreinen niet met elkaar eens. Zo geeft het PBO aan dat het afgelopen is met de lokale omroep als het interim-bestuur het definitief voor het zeggen krijgt. Tientallen medewerkers stappen dan op. ‘Dat is een rare stelling. Er blijven genoeg capabele medewerkers over‘, stelde de advocaat van het interim-bestuur. Volgens mr. Ter Wee willen alle zeventig Hardenbergse medewerkers radio maken onder leiding van het nieuwe bestuur, waarna hij een lijst overlegde met daarop overigens slechts elf namen.

Beide partijen bakkeleiden verder over de invoering van de horizontale programmering (één programma voor de hele gemeente), die volgens het interim-bestuur wordt gefrustreerd door de opstelling van de leiginggevenden en medewerkers van de locaties Avereest en Gramsbergen.