Home Landelijke radio Kort radionieuws van dinsdag 7 oktober

Kort radionieuws van dinsdag 7 oktober

Tros lanceert magazine Fanmail
Omroepvereniging Tros lanceert volgens Adformatie eind deze maand een nieuw maandelijks tijdschrift, Fanmail geheten. Fanmail verschijnt in een oplage van zo’n 400.000 stuks en richt zich uitsluitend op de Tros-achterban.

Tien keer per jaar krijgen de voormalige tientjesleden en lid/abonnees van de Tros-titel TrosKompas het nieuwe tijdschrift Fanmail toegestuurd. TV Krantabonnees krijgen het blad niet. Fanmail is als service aan de leden bedoeld. Het blad zal achtergrondartikelen over Tros-programma’s geven en ook informatie over evenementen en reizen.

4-mijl loop bij Radio Noord
RTV Noord zal op 12 oktober aandacht besteden aan de zeventiende editie van de 4-mijl van Groningen. Op Radio Noord zal live verslag worden gedaan van het evenement, met reportages over het wedstrijdloop en veel sfeerimpressies.

Europese radiodag luidt prijs in
De Europese publieke radiozenders houden op 12 oktober een gezamenlijke Europese radiodag, dit schrijft Essent vandaag. Alle bij de EBU, de organisatie van publieke omroepen in Europa, aangesloten omroepen worden uitgenodigd hun programmering in het teken van Europese culturen te stellen.

De ‘Radio Day of European Cultures’ luidt de Prix Europa in, een wedstrijd voor de beste Europese radio-, tv- en internetproducties van het jaar, die op 12 oktober in Berlijn plaatsvindt. De prijs wordt georganiseerd door de Raad van Europa en het Europarlement.

Unico Glorie vertrekt bij Endemol
Unico Glorie heeft besloten per 1 november op te stappen als bestuurslid van het amusementsconcern Endemol. Hij trad op 1 april vorig jaar in dienst van Endemol. Beide partijen benadrukten dinsdag dat tot het vertrek in goede verstandhouding is besloten.

Glorie maakt sinds kort op zondagavond het programma ‘The Long Versions’, voordat hij bij endemol werkte was hij directeur bij de Holland Media Groep en Veronica.

Vorig artikel“RTL FM gaat Non-Stop muziek en nieuws uitzenden”
Volgend artikelBusinessNieuws Radio stoort Radio 1 en 2