Home Landelijke radio Kort radionieuws van dinsdag 28 oktober

Kort radionieuws van dinsdag 28 oktober

Al 25.000 stemmen op de Top 2000
Op de website van de Top 2000 zijn 24 uur na de opening van de site al 25.000 stemmen uitgebracht. Dat is 10% van het totaal aantal stemmen van vorig jaar. De verwachting is dan ook dat een recordaantal mensen van de stemmogelijkheid gebruik zal maken. Iedereen kan tot 15 december zijn of haar favoriete tien songs opgeven voor de vijfde editie van de Top 2000. De lijst wordt uitgezonden van 26 tot en met 31 december.

Voormalig NCRV-directeur Hemink overleden
Voormalig NCRV-directeur Harry Hemink is maandagavond overleden aan de gevolgen van kanker. Dat meldde de omroep dinsdag. Hemink werkte vanaf 1976 bij de NCRV. Hij begon als beleidsmedewerker en klom op tot algemeen directeur. Hemink is 55 jaar geworden.

Radio 538 breidt RDS uit
Radio 538 is vandaag gestart met een extra service via RDS. In de scrollende-tekst worden nu naast de gebruikelijk informatie ook de laatste 3 headlines van radio538.nl weergegeven. Dit blijkt uit een bericht van Jens Timmermans (Broadcast Engineer van Radio 538) op het weblog van Rick van Velthuysen.

Debat over mediaconcentratie
Staatssecretaris Medy van der Laan neemt op 30 oktober in perscentrum Nieuwspoort de website www.mediamonitor.nl officieel in gebruik. Aansluitend zal een debat plaatsvinden over verschuivingen van het mediagebruik en de specifieke bijdragen van radio, tv en geschreven pers aan een pluriform mediabestel.