Home Landelijke radio Kort radionieuws donderdag

Kort radionieuws donderdag

LPF levert de staatssecretaris van Media
De Lijst Pim Fortuyn (LPF) gaat de staatssecretaris van Media leveren. Dat zijn de onderhandelaars van LPF, CDA en VVD woensdag overeengekomen. Van de LPF wordt verwacht dat ze kritisch zal zijn voor de publieke omroep, waarop diverse fractieleden de afgelopen weken nogal wat kritiek uitten. Fractieleider Herben zei bijvoorbeeld dat hij nog een appeltje te schillen zou hebben met de NOS. Alleen als de onderhandelingen hervat worden, kan nog met de post van Media geschoven worden.

Nieuwe site in omloop
Eindelijk heeft het programma “& dit is Claudia”(3 FM) een eigen website. Op deze vrolijke site vind je al het nieuws rond het programma, samen met de broodnodige foto’s en links. Binnenkort kun je hier ook het programma terugluisteren en rare mp3tjes downloaden.

De Latin Top 30 bij rijnmond
Van 22 t/m 26 juli wordt het erg heet op Radio Rijnmond. Een week lang heerlijke Latin Muziek, de leukste vakantietips en de Latin Top 30.
De Latinweek wordt op 26 juli geheel in stijl afgesloten. Heb jij de langste adem? Vanaf 9 uur tot 16 uur kun je meedoen aan de Latin Dansmarathon op de binnenplaats of in de studio van Radio Rijnmond aan de Mathenesserlaan. Dans de sterren van de hemel en maak kans op zomerse prijzen.

Overheid neemt opsporingstaken BUMA/STEMRA over
Auteursrechtenorganisatie BUMA/STEMRA zal niet langer zelf naar overtredingen inzake muziekproducties speuren. De FIOD-ECD, de financiële opsporingsdienst van de overheid, neemt die taak over.

De ministers van Justitie en Financiën hebben dat donderdag besloten. De opsporingsdienst van de private organisatie BUMA/STEMRA wordt per 1 januari 2003 overgeheveld.

De opsporing van strafbare feiten is volgens de ministers een overheidstaak. De belangrijkste reden voor de overgang naar de FIOD-ECD is dat deze organisatie al belast is met opsporingstaken op het terrein van het ‘intellectuele eigendom’