Home Landelijke radio Giel Beelen scheet door Van Katoen

Giel Beelen scheet door Van Katoen

Giel Beelen haalt weer eens het nieuws. Dit komt omdat hij woensdag ochtend tussen 4 en 6 uur in zijn programma op 3 FM de Nederlandstalige band VanKatoen had uitgenodigd om live te komen spelen in het radioprogramma. Maar op z’n Giel’s haalde de dj de woede van de band op zijn hals.

Tijdens live optreden deed Giel wat geluidseffecten door de nummers heen. VanKatoen stopte tijdens het tweede nummer met het optreden. Giel had in dat nummer een scheet laten horen. De zanger van de band vond dat een beetje respect niet te veel gevraagd was, en daar was Giel het niet mee eens.

De Band vind verder dat hij zijn macht als dj’s misbruikt. De dj beaamt volmondig dat hij macht heeft en vindt het ‘lekker’! De macht van dj’s is sowieso enorm; zij zitten aan de schuiven en zij kunnen bepalen of de gast wat mag zeggen of niet. En belangrijker nog: Giel Beelen zit er morgen weer en kan nog even doorgaan met zijn anticampagne, terwijl de gast monddood is. Dj’s kunnen alles doen omdat je als artiest afhankelijk van hen bent. Als je hen tegen het zere been aanschopt is de kans groot dat je voor een jaar monddood gemaakt wordt. VanKatoen heeft dit al eerder meegemaakt. Er zijn weinig bands die hier tegen in durven gaan, omdat het hier om belangrijke contacten gaat.

In een reactie zegt Giel Beelen: “Van Katoen heeft een probleem met mij. Hij zegt dat hij altijd loopt te kloten, dus hij had nu ook niet zoiets van: ik doe wat fout.”

Donderdag was Giel samen met VanKatoen ook te gast bij het mediaprogramma Storing (BNN) op Radio 1.