Home Landelijke radio Kort geding tegen overname Nozema door KPN

Kort geding tegen overname Nozema door KPN

Aanbieder van programma’s Broadcast Newco Two uit Terneuzen heeft gisteren in kort geding geëist dat KPN wordt buitengesloten van bod op aandelen Nozema. Het geding tegen het ministerie van Financiën, dat de verkoop organiseert, diende bij de Haagse rechtbank. Gisteren werd bekend dat KPN een bod op van de aandelen van de zenderbouwer heeft gedaan die de Staat nu in handen heeft. Volgens Broadcast Newco Two (BNT) dreigt een nieuw monopolie als het ministerie KPN toelaat tot de bieding op de aandelen van distributiebedrijf van programma’s Nozema.

Gisteren liet het ministerie al weten geen bezwaren te hebben tegen het bod van KPN. Mededingingsautoriteit NMa en telecomwaakhond OPTA hebben wel bezwaren tegen een overname van Nozema door KPN. De toezichthouders vrezen dat KPN door een overname van Nozema te dominant zou worden op de markt voor digitale televisie.

Nozema en KPN hebben beide een belang van 40 procent in Digitenne. Bij een overname van Nozema zou KPN zijn belang in Digitenne verdubbelen. Minister Laurens Jan Brinkhorst (Economische Zaken) en de Tweede Kamer zijn daar tegen. Minister Gerrit Zalm (Financiën) wil juist dat KPN wel mee doet.

De uitspraak van de rechter is volgende week.