Ruud Poeze en het Agentschap Telecom staan vandaag tegenover elkaar voor de rechter over Classic Radio. Poeze wil namelijk zo snel mogelijk frequenties krijgen voor deze zender zodat hij in de Randstad kan uitzenden. Dit meldt het AD.

De 65-jarige Poeze wil met Classic Radio een ‘wat ouder publiek bedienen’. Tegenover de krant zegt hij: “Zenders als Radio 10, Veronica, NPO Radio 5 en de regionale zenders scoren wel erg goede luistercijfers, maar zijn voor een zeer grote groep lang niet de ideale zender. Zo wordt vrijwel geen muziek uit de jaren 60 en 70, hoogtepunt van de pop, gebracht.”

Het kortgeding gaat over het voornemen van Agentschap Telecom om kavel B05 met 10 frequenties voor de Randstad te willen veilen. De radio-ondernemer wil met een kort geding deze veiling voorkomen. Hij wil dat een eerdere mislukte veiling wordt afgemaakt. In 2018 won SB Radio de veiling voor de frequenties voor een bedrag van 50.000 euro. Het Agentschap Telecom verleende destijds een vergunning die later weer werd ingetrokken omdat het bedrag niet voldaan werd.

Volgens Poeze moet de veiling van 2018 nu worden afgemaakt. Classic Radio was destijds een van de vier partijen die mee bood. Als de rechtbank Rotterdam hem in het gelijk stelt, valt Classic Radio automatisch de FM-frequentie toe. De andere bieders hebben volgens Poeze namelijk te kennen gegeven geen belangstelling meer te hebben. Over de kosten voor de frequenties hoeft Classic Radio zich geen zorgen te maken, zegt de Utrechter. “De regels stellen dat als er maar één kandidaat-koper is de frequenties om niet worden toegekend.”

Poeze denkt dat Classic Radio binnen korte tijd kan beginnen met uitzenden, als de rechtbank hem in het gelijk stelt. “Het gaat om tien FM-frequenties, die heb je niet direct allemaal in de lucht. Maar het maken van een radioprogramma is niet zo ingewikkeld. Dat kan met een computer van een paar tientjes.” Als zijn station eenmaal uitzendt, wil de Utrechter het verder uitbouwen. Poeze zegt er niet alleen voor te staan. “Op de achtergrond kan ik rekenen op steun van oud-medewerkers van radio Veronica.”

Foto: Pixabay