Home Landelijke radio Kink FM wil tussen de 3 en 5 procent marktaandeel

Kink FM wil tussen de 3 en 5 procent marktaandeel


Kink FM wil met een etherfrequentie tussen de drie en vijf procent marktaandeel te kunnen halen. Dat zegt stationmanager Jantien van Tol in de Nieuwe Revu. "We hebben natuurlijk onderzocht wat je kan bereiken met ons format. De muzikale voorkeur van mensen verandert constant. Het huidige klimaat is gunstig voor een radiostation als Kink FM."

Van Tol zou heel graag het frequentiepakket hebben dat van Arrow Classic Rock (kavel A7) was. "Wij zijn er klaar voor. Den Haag moet met duidelijkheid komen. Het kavel zou geveild worden, maar dat is stopgezet. Toch zitten we niet met onze armen over elkaar te wachten. We bouwen verder. Onze website heeft elk jaar 25 procent meer unieke bezoekers."

De vereniging Veronica, de eigenaar van Kink FM, gaf eerder al aan desnoods veel geld op tafel leggen om Kink FM een plekje op de FM te geven.

Kink FM wil af van het imago van de dj die eerst een vleermuis de kop afbijt voordat de volgende death metal track wordt ingestart. "Wat voorheen werd gezien als alternatieve popmuziek bestaat eigenlijk niet meer. Kwaliteitspop en -rock wordt door het grote publiek beluisterd en mooi gevonden. En dat is maar goed ook."

Kink FM greep bij de verdeling van de FM-frequenties in 2003 naast een pakket omdat het toenmalige interim-managment van Veronica zich op het laatste moment weigerde in te schrijven voor een radiokavel. Terwijl er een min of meer speciaal gecreeërd pakket voor de alternatieve zender klaar lag. Nu is daar Slam!FM op te horen.

Vorig artikelQ-music live vanuit Dierenpark Amersfoort
Volgend artikelAdjunct-hoofdredacteur verlaat L1