Home Landelijke radio Kamervragen over mogelijke verdwijnen Concertzender

Kamervragen over mogelijke verdwijnen Concertzender

D66 heeft Kamervragen gesteld aan minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het voortbestaan van het publieke landelijke radiostation Concertzender. De Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zou de distributie van het radiostation willen staken omdat het de doorgifte van Radio 6 kan belemmeren. Radio 6 is twee jaar geleden opgericht en kreeg de plek op de kabel waar de Concertzender tot dan toe op uitzond. Vanaf dat moment is de Concertzender weer begonnen met het verwerven van kabelfrequenties, en dat is op een aantal plekken gelukt.

D66 vraagt aan de minister of hij het eens is met de stellingname ‘dat Concertzender een unieke programmering verzorgt van serieuze muziek die niet te vinden is op andere publieke radiostations en een unieke bijdrage levert aan het Nederlandse culturele leven waaronder de podia, en daarmee aanvullend is op de programmering van Radio 4 en Radio 6?’ De partij wil ook weten hoe Plasterk denkt over de verspreiding van muziek voor kleinere doelgroepen door de NPO.

‘Bent u bereid de Raad van Bestuur van de Nederlandse Omroep Stichting aan te spreken op haar voornemens om Concertzender in haar huidige radiovorm op te heffen?’, stelt D66 ook als vraag.

Binnen drie weken worden er antwoorden van de minister verwacht.

In augustus werd de Concertzender al opgeschrikt doordat het voorgenomen besluit om de radiozender op te heffen vroegtijdig door de NPO naar buiten was gebracht. Voorlopig is de beslissing daarover uitgesteld.