Home Lokale radio D66 wil lokale omroepen landelijk gaan financiëren

D66 wil lokale omroepen landelijk gaan financiëren

D66 wil dat lokale omroepen landelijk gefinancierd gaan worden. Dat schrijft de partij in haar verkiezingsprogramma. Nu zijn lokale zenders nog financieel afhankelijk van de lokale overheid. Dat is onwenselijk, vindt D66.

“Wij willen dat lokale omroepen landelijk gefinancierd worden, zodat ze onafhankelijk kunnen opereren. Mede ter versterking van de lokale democratie is het belangrijk dat de overheid ook blijft investeringen in de lokale omroepen”, schrijft D66.

Samenwerking met andere media moedigt D66 aan. Zo is de partij voorstander van een intensieve samenwerking tussen een lokale omroep en een regionaal dagblad. Zo’n samenwerking tussen een publiek en commercieel medium is in bijvoorbeeld Twente al in een vergevorderd stadium; daar werkt de regionale krant de Twentsche Courant Tubantia intensief samen met de lokale omroep van Enschede, TV Enschede FM.

“Belemmeringen voor privaat-publieke samenwerking met online en printmedia nemen we weg. We verwachten van omroepen, ook lokale, dat ze blijven innoveren”, aldus D66.

Het hele verkiezingsprogramma van D66 is hier te bekijken.