Home Landelijke radio RTL FM vandaag vervangen door TMF Radio

RTL FM vandaag vervangen door TMF Radio

RTL FM is vanmiddag van de kabel verdwenen. Het station werd vervangen door TMF Radio, een samenwerkingsverband tussen RTL FM, Sky Radio Group en MTV Networks Benelux. Het jongeren station moet een trendsetter worden voor jongeren en gaat zich richten op jongeren van 15-25 jaar.

Op de website van TMF Radio staat de slogan ‘Hits till it hurts’, dit was ook één van de slogans van Yorin FM. Sky Radio technicus Ben van Berk plaatsen op zijn weblog enkele foto’s van de studio, die zijn hier te zien.

TMF-vj Nikki Plessen lanceerde TMF Radio met een druk op een knop. Het TMF-programma ‘Reaction’, met TMF-vj’s Valerio en Miljuschka, was op dat moment live in Staphorst. Om 12:00 uur zorgden de vj’s er samen met Ali B en Yes-r voor dat de jeugd van het ‘saaiste dorp van Nederland’ werd opgeschrikt door een aantal duizendklappers om de start van TMF Radio te vieren.

De jingles van de nieuwe radiozender zijn gemaakt door ReelWorld Europe. De zestien jingles werden door ReelWorld Europe in Hilversum gemaakt en zijn gebaseerd op de jinglepakketten van het beroemde station Z100 in New York. De jingles zijn afgemixt door Dave Mourillon van Sky Radio Group.

Vorig artikelClassic FM start met Klassieke Top 1000 Aller Tijden
Volgend artikelSteunzender voor Radio Gelderland in Geldermalsen