Home Landelijke radio RTL FM maakt plaats voor 100%NL op Hilversumse kabel

RTL FM maakt plaats voor 100%NL op Hilversumse kabel

De Programmaraad Hilversum heeft geadviseerd om RTL FM per 1 juli 2007 van de kabel af te halen in de mediastad. Het advies is gisteren aan kabelexploitant UPC gegeven. In het pakket komt een extra zender, waarop het aanbod op 40 radiostations komt.

Naast RTL FM moet ook Happy Radio wijken. Volgens de ProgrammaRaad bieden ze ‘meer van hetzelfde’. Radio BemBem, de Franse zender France Culture en 100%NL komen daarvoor terug.

In totaal zijn vier nieuwe radiostations gevraagd om zich te presenteren aan de Programmaraad. Mede naar aanleiding hiervan is Radio Bembem in het pakket opgenomen. De Raad heeft het geadviseerde pakket eerst voorlopig vastgesteld en dit gepubliceerd in een gemeentelijke advertentie in het huis-aan-huisblad De Gooi en Eembode, en op zijn website. Naar aanleiding hiervan kwam een gering aantal instemmende reacties binnen. Men was vooral verheugd over het feit dat er een Franstalige zender wordt opgenomen. Het pakket is dan ook niet aangepast naar aanleiding van de publicatie.

Vorig artikelDrie TROS-medewerkers in Top 10 veelverdieners bij semi-overheid
Volgend artikelSander Lantinga presentator tv-programma Never Mind The Buzzrocks