Home Landelijke radio RTL FM wordt TMF Radio

RTL FM wordt TMF Radio

Sky Radio en MTV Networks starten samen met TMF Radio op de oude kabelfrequenties van RTL FM. Dat heeft een woordvoerster van MTV Networks, eigenaar van de televisiezenders TMF, MTV en The Box, aan RadioFreak bevestigd. 27 december moet de tiener-zender in de lucht gaan. Ook de domeinnaam TMFradio.nl is al geclaimd door MTV Networks.

Sky Radio vult sinds 1 oktober de zendtijd van de kabel, internet en satellietradiozender van RTL Nederland in. Sinds eind november zendt de Sky Radio onder de naam ‘Sky Radio The Christman Station’ uit op het kanaal van RTL FM. Het station presenteert zich ook onder die naam, waarbij eens per uur de melding ‘RTL FM presenteert Sky Radio The Christmas Station’ the horen is.

Naar nu blijkt heeft Sky Radio de kabelfrequenties dus overgenomen, of gaat dat binnenkort gebeuren.

Update 17:35 uur:
Sky Radio wil het bericht niet ontkennen of bevestigen. Eerder schreef de zender op haar eigen website Radionieuws.nl dat de nieuwe jongerenzender de slogan ‘Altijd Hits’ krijgt en dat er voorlopig geen dj’s op te horen zullen zijn. En dat naast de ontvangst via de kabel, de zender ook te beluisteren zal zijn via alle online platforms van MTV en Telegraaf. Maar dat bericht is weer verwijderd. Volgens een woordvoerder is die informatie nog niet officieel naar buiten gebracht. Hij ontkent ook dat er iets op de eigen site gestaan heeft.

Opmerkelijk is dat andere weblogs melden dat een woordvoerder van Sky het bericht bevestigd.

Vorig artikelWeerman Jan Versteegt neemt morgen afscheid van Radio 2
Volgend artikelSerious Request haalt recordbedrag op binnen 10 uur