Home Landelijke radio Joop Daalmeijer nieuwe directeur van NPS

Joop Daalmeijer nieuwe directeur van NPS

Joop Daalmeijer (61) verruilt de Wereldomroep voor de NPS. Hij wordt met ingang van 1 januari de nieuwe directeur van de ledenloze omroep. Hij neemt de functie over van de huidige interim-directeur, Carel Kuyl. Kuyl gaat zich weer volledig richten op het hoofdredacteurschap van NOVA.

Daalmeijer is momenteel hoofdredacteur van Radio Nederland Wereldomroep. Tevens is hij programmaleider van BVN, de tv-zender voor Nederlandstaligen in het buitenland. Deze laatste functie blijft hij vervullen.

“De afgelopen jaren heb ik bij de Wereldomroep de samenwerking tussen de verschillende taalredacties geoptimaliseerd en samen met de journalisten gewerkt aan een nieuw, helder en eenduidig journalistiek gezicht van de Wereldomroep”, zegt Daalmeijer. “Met mijn overstap naar de NPS kan ik de samenwerking op het gebied van minderhedenprogrammering en cultuur verder intensiveren. Ik ben blij dat ik binnen de Publieke Omroep blijf, waar mijn hart ligt, zeker als het gaat om journalistiek, kunst en cultuur.”

Joop Daalmeijer maakte in 1972 de overstap van de schrijvende journalistiek naar de omroep. Hij werkte dertien jaar bij de VARA, onder meer als presentator van de actualiteitenrubriek Achter het Nieuws. In 1985 kwam hij in dienst van het toen nog publieke Veronica, waar hij in 1990 directeur Televisie werd. Daarna werkte hij bij HMG, Filmnet en Canal+.

In 1998 keerde hij terug naar de Publieke Omroep, waar hij eerst netcoördinator werd van Nederland 1 en in 2000 van Nederland 2. Begin 2005 stapte hij over naar Radio Nederland Wereldomroep, waar hij hoofdredacteur werd en programmaleider van BVN. [Trouw]

Vorig artikelStijgers in luistercijfers reageren vol zelfvertrouwen
Volgend artikelWim Jansen waarnemend hoofdredacteur Wereldomroep