Home Landelijke radio Nieuwe studio Radio 4 in gebruik genomen

Nieuwe studio Radio 4 in gebruik genomen


Radio 4 heeft gisteren zijn nieuwe studio in gebruik genoemen. De klassieke radiozender is verhuist van het TROS-gebouw naar de Net 3-gebouw op het Mediapark op Hilversum. Hier heeft Radio 4 onderdak gevonden bij de NPS.

De studio van Radio 4 zit nu in hetzelfde gebouw als die van Radio 6. Hierdoor kan onder meer een productiestudio worden gedeeld door beide zenders. Daar komt bij dat de NPS veel programma’s maakt op Radio 4 en dat het dus handig was de studio bij de omroep te huisvesten.

De oude studio van de klassieke radiozender zat in het TROS-gebouw. Deze was afgeschreven en de ruimte was niet ideaal om een nieuwe studio in te bouwen “We hadden een klein raampje waar nauwelijks daglicht door naar binnen kwam. Nu kijken we uit op het hele Mediapark en kunnen we zien wat zich buiten afspeelt”, zo vertelt zendermanager Marwil Straat over de studio.

Om tot de verhuizing te komen is een er onderzoek gedaan naar de wensen van de medewerkers van Radio 4. Tevens hebben programmamakers via een commissie zich direct beziggehouden met de verhuizing.

Bekijk de openingsuitzending via Uitzending Gemist:
  Get Microsoft Silverlight