Home Landelijke radio Stijgers in luistercijfers reageren vol zelfvertrouwen

Stijgers in luistercijfers reageren vol zelfvertrouwen

Radio 538 barst van het zelfvertrouwen. De zender bleef ook in de laatste luistercijfers marktleider en won zelfs 0,6 procent marktaandeel. “We zijn heel trots op de groei van Radio 538 in de afgelopen maanden”, zegt Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur Radio 538. “De monsterscore van 12 procent marktaandeel zien we als waardering voor onze totale programmering. Bovendien zorgen allerlei spraakmakende non-spotacties er ook de komende tijd voor dat niemand om ons heen kan.”

Ook Jacqueline Bierhorst, algemeen directeur van Slam!FM is tevreden. Het marktaandeel steeg met 0,1 procent naar 2,0 procent. “De trend is gezet. Slam!FM heeft de weg omhoog gevonden en het marktaandeel onder jongeren, maar ook onder jong volwassenen groeit steeds verder door. Ik ben er trots op wat we in een relatief korte periode met een groep enthousiaste mensen hebben weten te bereiken. We zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.”

Ook Classic FM steeg met hetzelfde cijfer. “Het is natuurlijk fantastisch dat er zoveel belangstelling voor klassieke muziek bestaat. Ik denk dat onze toegankelijke aanpak met ervoor gezorgd heeft dat we nu uitgegroeid zijn tot het best beluisterde klassieke radiostation.”

Vorig artikelPeter Mulder nieuwe commercieel directeur Radio 538
Volgend artikelJoop Daalmeijer nieuwe directeur van NPS