Jeroen Kijk in de Vegte stopt met zijn programma ‘Bureau Kijk in de Vegte’, elke zondagmiddag te horen op NPO Radio 2. Eind deze maand draagt hij het stokje over aan Emmely de Wilt, die de uren tussen 12:00 en 14:00 uur vanaf het nieuwe jaar voor haar rekening neemt.

Jeroen presenteerde het weekendprogramma bovenop zijn werk als sidekick in de ochtendshow ‘Jan Willem Start Op’ op Radio 2, zijn nachtprogramma ‘Licence 2 Chill’ en zijn voice-overwerk voor RTL Boulevard. “Het lijkt me pure luxe om voortaan één hele dag in de week vrij te zijn”, zo laat hij weten.

Sinds 2013

Opvolger Emmely de Wilt is momenteel al te horen op Radio 2 met het nachtprogramma ‘Motel De Wilt’. Ook werkt ze al langere tijd achter de schermen bij KRO-NCRV.

In 2013 begon Jeroen met zijn zondagprogramma op Radio 2, dat tot eind 2014 de naam ‘Hemelbestormers’ droeg. “Ik kijk apetrots terug op de afgelopen vijf jaar”, vertelt Jeroen. “En toch ga ik Het Bureau missen. Bureau Kijk in de Vegte zit zó in m’n hart. Maar het idee om af en toe eens een dag vrij te zijn is ook wel heel verleidelijk en misschien ook wel gewoon gezond.”

Beste Sidekick

Jeroen Kijk in de Vegte won onlangs de RadioFreak Award 2019 voor Beste Sidekick. Kijk hieronder terug hoe we hem verrasten met de prijs:

Foto: Stijn Ghijsen | KRO-NCRV