Home Landelijke radio Jensen zoekt bijzondere mensen met ‘Radio Idols’

Jensen zoekt bijzondere mensen met ‘Radio Idols’

In navolging van het tv-programma ‘Idols’ komt het Noordzee FM radioprogramma ‘Jensen in de Middag’ met een talentenjacht op de radio. Onder de titel ‘IJdel’ mogen mensen die iets bijzonders denken te kunnen zich ‘live’ in de uitzending komen bewijzen. Ze worden beoordeeld door een vakkundige jury. De winnaar wint in ieder geval een televisie-optreden.

In ‘IJdel’ zullen iedere week drie kandidaten hun talenten moeten laten horen. Er hoeft niet persé gezongen te worden. Het gaat vooral om mensen die echt gekke dingen kunnen, zoals originele moppentappers, bijzondere neusfluiters, stand-up comedians, of mensen die zonder onderbreking het Wilhelmus kunnen boeren. De kandidaten krijgen allemaal een minuut de tijd om te laten horen wat ze kunnen. Daarna bepaalt de jury wie er doorgaat naar de finale.

Na vijf weken is er een finale uitzending met vijf of tien finalisten. In die uitzending kunnen luisteraars via SMS stemmen op hun favoriete kandidaat. De uiteindelijke winnaar mag zijn kunsten ook op tv vertonen.