Home Landelijke radio Jazz-zender JFK keert terug

Jazz-zender JFK keert terug

JFK (jazz, funky en kool) komt weer terug als jazz-zender. Talpa Radio wil een van de nieuwe internetzenders op Radio Digitaal.nl zo gaan noemen. Afgelopen maandag kondigde Talpa Radio-directeur Jan Willem Brüggenwirth al aan dat er acht nieuwe zenders via internet komen. Groot voorbeeld voor Talpa is het Amerikaanse Sirius, dat zo’n 160 radiozenders digitaal aanbiedt, via internet en satelliet.

Naast de jazz-zender komt er ook een kinderzender. “Met Hits4kids willen we kinderen tussen de 7 en 12 jaar bereiken en daarmee richten we ons op een net iets oudere groep dan Q-music dat doet met Radio Bembem. Wij mikken meer op de Jetix-kijkers. Op dit moment kijken we ook of er kruisbestuiving mogelijk is tussen Hits4kids en bijvoorbeeld Jetix of een jongerentijdschrift.”

In De Telegraaf noemt Brüggenwirth nog een paar zenders. “De hitzender gaat Nonstop40 heten, uiteraard met de look en uitstraling van de Top 40. En de love songs zijn te horen op de zender Love Songs, simpel.” Op de nieuwe zenders zullen ook commercials te horen zijn. “We willen ooit naar een model waarbij de luisteraars – tegen betaling – ook reclamevrij kunnen luisteren.”