Home Landelijke radio Janine Abbring stopt met Vroege Vogels

Janine Abbring stopt met Vroege Vogels

Janine Abbring stopt als presentatrice van 'Vroege Vogels'. Sinds 2011 was ze iedere zondagochtend, naast Menno Bentveld, te horen in het natuurprogramma van Radio 1. Tevens was ze te zien in de televisieversie van 'Vroege Vogels'.

De komende tijd zal Abbring nog wel te horen zijn op Radio 1, want ze stopt met ingang van het nieuwe seizoen in september. Het is nog niet bekend wie haar op gaat volgen.

Abbring stopt omdat ze zich wel richten op het televisieprogramma 'Zondag met Lubach', waar ze sinds afgelopen najaar als eindredacteur aan mee werkt. Het eerste seizoen van deze wekelijkse talkshow van Arjen Lubach was zo succesvol, dat ze vond dat ze een keuze moet maken.
 
"Ik heb er letterlijk nachten van wakker gelegen; het voelde als kiezen tussen twee liefdes. Bij 'Vroege Vogels' ligt ook absoluut mijn hart, ik ga mijn co-presentator Menno Bentveld verschrikkelijk missen. Maar de kans om een nieuw programma als 'Zondag met Lubach' te maken wil ik niet laten schieten. En een combinatie is helaas niet mogelijk", aldus de presentatrice.