Home Landelijke radio Jan-Willem Brüggenwirth verlaat 538 Groep, Jacqueline Smit volgt hem op

Jan-Willem Brüggenwirth verlaat 538 Groep, Jacqueline Smit volgt hem op

Jan-Willem Brüggenwirth heeft besloten om na bijna tien jaar op te stappen bij de 538 Groep. Hij is toe aan een nieuwe uitdaging. Vorige week gingen de geruchten hier al over. Hij wordt vanaf 1 september opgevolgd door Jacqueline Smit die eerder werkte als directeur bij Microsoft Nederland.

Brüggenwirth trad in 2004 aan als directeur van Radio 538. In dat jaar werd het station ook direct de nieuwe marktleider van Nederland. Het hoogste marktaandeel ooit haalde 538 ook in dat jaar. Het laatste jaar zitten de luistercijfers in een dip en volgens de Telegraaf zou dat de reden zijn voor het vertrek.

John de Mol zou volgens de krant niet tevreden zijn over de luistercijfers. In een verklaring zegt De Mol hier niets over: “Ik kan me voorstellen dat je na tien jaar wel eens toe bent aan nieuwe uitdagingen en in die zin heb ik begrip voor het besluit van Jan-Willem. Hij heeft al die tijd prima werk geleverd voor 538. Daar is het bedrijf hem zeer dankbaar voor.”

Tegen het Financieel Dagblad zegt Brüggenwirth dat de bekenmaking bij 538 emotioneel was: “Toen ik mijn vertrek aan het personeel aankondigde, klonk er heel lang applaus, het was ontzettend emotioneel: wow. Met Talpa heb ik afgesproken dat ik aan het eind van dit jaar officieel opstap met een vette grote party. Heel dronken worden met zijn allen, helemaal in de stijl van het station.”

Zelf was Brüggenwirth al een tijd bezig met het plan om op te stappen: “Ik dacht zit ik hier nog wel goed? Ik ben 53 jaar oud. Moet ik niet die ene klus klaren ergens anders? Ik heb het hier echt naar mijn zin gehad, binnen de Board hebben we elkaar scherp gehouden de overweging om nu op te stappen heeft niets te maken met de werksfeer hier, meer met een persoonlijke diepgevoelde drijfveer. En nee, het is niet zo dat ik ruzie zou hebben met John de Mol. De klus zit er op. Tien jaar, dat is genoeg. Ik realiseer me ook dat het goed voor het bedrijf is om op te stappen. Ik gun mijn opvolger de ruimte.”

Brüggenwirth is niet de enige die weg gaat bij het station. Eind vorige maand werd duidelijk dat er 14 mensen weg moeten bij het bedrijf, waaronder twee directieleden.
Foto: Radio 538