Home Landelijke radio Jan-Willem Brüggenwirth nieuwe voorzitter van de VCR

Jan-Willem Brüggenwirth nieuwe voorzitter van de VCR


Algemeneen directeur van de Radio 538 Group Jan-Willem Brüggenwirth is sinds vandaag de nieuwe voorzitter van de Vereniging van Commerciële Radio (VCR). Daarnaast is Philip Alberdingk Thijm, CEO van de Sky Radio Group, per vandaag de nieuwe penningmeester. Deze bestuurswisseling vindt plaats na het vertrek van Ab Trik als voorzitter.

De VCR vertegenwoordigt de gemeenschappelijke belangen van alle commerciële, landelijke radio-exploitanten in juridische en publieke zin. De Vereniging van Commerciële Radio is op dit moment vertegenwoordigd door: Radio 538, Sky Radio, Q-music, Radio Veronica, 100% NL, SLAMFM!, Arrow Jazz FM en BNR Nieuwsradio. Met de benoemingen van vandaag is het bestuur weer volledig. Voorzitter Jan-Willem Brüggenwirth was reeds bestuurslid en penningmeester Philip Alberdingk Thijm is toegetreden na zijn benoeming bij Sky Radio Groep. Secretaris Ian Rooker (BNR Nieuwsradio) blijft aan als bestuurslid.

Bij de opvolging was snelheid geboden, volgens Brüggenwirth: “De continuïteit moet worden gewaarborgd, de ontwikkelingen gaan in radioland nu eenmaal heel snel. Vooral nu. De verlenging van de frequenties is weliswaar een feit, maar we hebben nog veel werk te doen. We moeten gezamenlijk aan de slag met DAB. En waarschijnlijk mogen we dit jaar een of twee nieuwe leden verwelkomen.”

De nieuwe voorzitter betekent volgens Brüggenwirth op korte termijn geen verandering van beleid: “We gaan op volle sterkte verder met de ontwikkeling van commerciële radio. Actueel is de uitrol van digitale radio (Digital Audio Broadcasting), die aanstaande is. Goed dat we straks weer een volledig radiolandschap hebben, maar we willen wel een level playing field waarborgen voor alle exploitanten.” 
Foto: Radio 538