Candlelight-presentator Jan van Veen (74) is boos op Omroep Max. De omroep ontsloeg hem gisteren en stopt per direct met het programma Candlelight op NPO Radio 5. “Ik vind het een grof schandaal”, zei hij vanochtend bij Giel op Radio Veronica.

“Het is ongelofelijk. Er wordt gezegd dat de geluidskwaliteit niet goed zou zijn, maar het is dezelfde waar we al vijftien jaar bij andere radiostations het programma mee hebben gemaakt, zoals bij 100%NL. Niets aan veranderd, het is perfect. En de muzieksamenstelling, daar kan ik een boek over schrijven in vier weken.”

Volgens Max-baas Jan Slagter weigerde de presentator naar de studio te komen. “Het is allemaal niet waar”, zei de boze Jan van Veen. “Dat was afgesproken hoor. De voorwaarde was dat ik het programma kon maken vanuit m’n studio thuis, waar ik ook reclamespots maak. Maar er wordt beweerd dat het niet uitzendbare slechte kwaliteit zou zijn. Ik kreeg een brief en toen was het klaar.”

Hervinden

Het programma heeft maar vier uitzendingen gehad op NPO Radio 5. Maar ik kom er op terug, uitgebreid, maar ik moet heel even de kans krijgen om mijzelf te hervinden.”

Giel liet weten dat hij in ieder geval een item kan krijgen in zijn ochtendshow. “Ik bel je”, zei Van Veen.

Foto: NPO Radio 5