Home Landelijke radio Jan Heemskerk nieuwe presentator Echte Jannen

Jan Heemskerk nieuwe presentator Echte Jannen


Jan Heemskerk volgt Jan Dijkgraaf op als presentator van het programma Echte Jannen van PowNed op Radio 1. De hoofdredacteur van mannenblad Playboy wordt naast Jan Roos co-host van het programma dat elke zondag tussen middernacht en twee uur 's nachts wordt uitgezonden. Vanaf aanstaande zondag zullen de twee Jannen voor het eerst samen te horen zijn.

In april maakte de omroep bekend te stoppen met het programma om zich meer te kunnen richten op de dagproductie. Volgens Dijkgraaf klopt dat niet. "Ik heb dat argument nooit begrepen", zei hij onlangs tegen RadioFreak.nl " Ze hebben wel naar de dag proberen te gaan, maar dat is niet gelukt. Maar dat argument was PR-matig waarschijnlijk handig. Ze hadden beter kunnen zeggen 'Die Jan Dijkgraaf staat ons niet aan'. Ik hou wel van eerlijkheid. Ik heb zelf ook weleens mensen ontslagen omdat de kop me niet aanstond of omdat ze irritant waren. PowNed heeft het verder netjes afgehandeld, want het contract is gewoon uitgediend."

Volgens de omroep is er inderdaad een poging gedaan om naar de dag te gaan. "Inderdaad, het tijdstip is niet veranderd. En daarmee hebben we gegokt en verloren. Het was namelijk onze wens om meer zichtbaar te worden op de dag. Maar Hilversum was niet gevoelig voor onze argumenten. Omdat wij ook een inhoudelijke vernieuwing wilden van het programma, zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe co-host. Dit is uiteindelijk Jan Heemskerk geworden."

Vorig artikelArmin van Buuren blijft bij Radio 538
Volgend artikelOnderzoek: uitzendsystemen van Broadcast Partners in orde