Home Landelijke radio ‘Jakhals’ Janine Abbring nieuwe presentatrice Vroege Vogels

‘Jakhals’ Janine Abbring nieuwe presentatrice Vroege Vogels

Voormalig Jakhals Janine Abbring (1976) is de nieuwe presentatrice van het Radio1-programma Vroege Vogels. Daarmee volgt ze Lisa Wade op die er vorige maand mee stopte. "De afgelopen twee jaar was ik een Jakhals", zegt Abbring. "Grappig genoeg eet ik vanaf mijn vijftiende bewust geen vlees dus een echte carnivoor ben ik nooit geweest", zegt Janine. Dinsdag 22 maart om 19:25 uur is Janine’s debuut op Nederland 2. Haar eerste presentatie van het radioprogramma is op zondag 3 april in het Capitool in 's-Graveland.

Janine begon haar radio- en televisiecarrière bij de regionale omroep RTV Noord. Van verslaggever groeide ze uit tot presentator van onder anderen een dagelijks live-actualiteitenprogramma.

Sinds 2007 runt ze een productiebedrijf dat bedrijfsfilms en commercials maakt voor ondermeer de Mesdagkliniek, Het UMCG en de KNSB. Daarnaast werkte ze de afgelopen jaren freelance als programmamaker en verslaggever voor verschillende omroepen waaronder de AVRO, SBS6 en de VARA. Janine houdt van houtkachels, hommels en hangmatten en woont met haar hond en kat op het Groninger platteland.