Home Landelijke radio Inzage geëist in rapporten dure plannen RTV Drenthe

Inzage geëist in rapporten dure plannen RTV Drenthe

Deskundigen hebben Gedeputeerde Staten vroegtijdig gewaarschuwd voor de hoog oplopende kosten van de nieuwe huisvesting van de regionale omroep RTV Drenthe. Veel goedkoper was het om te zien naar alternatieven en de verbouw van een monumentaal schoolgebouw in Assen te laten schieten.

Bevestiging van deze informatie zou zijn te vinden in vertrouwelijke rapportages. De actiegroep Stop RTV-Drenthe Nu heeft gisteren openbaarmaking van deze stukken geëist voor de rechtbank in Assen.

In totaal leent de provincie zeven miljoen euro voor de verbouw van een oud HBS-gebouw en aanschaf van apparatuur. Daarbij komt een schenking van ruim een miljoen euro. Provinciale Staten nemen op 19 maart een besluit over de provinciale bijdrage in de herhuisvesting van de Drentse omroep.

De actiegroep is tegen de provinciale steun in deze omvang en eist inzage in documenten die tot nu toe alleen statenleden mogen lezen. Het gaat om twee onderzoeksrapporten van drs. L.A. Welters en twee brieven van RTV Drenthe zelf.

Welters maakte onder meer een risicoanalyse. Overigens is ook de omroep is tegen het openbaar maken van de stukken. Het gaat hier om ‘bedrijfsgegevens’ zo vinden GS en de omroep.