Home Landelijke radio In oktober duidelijkheid over geld voor Omroep Zeeland

In oktober duidelijkheid over geld voor Omroep Zeeland

Omroep Zeeland krijgt waarschijnlijk pas in oktober of november uitsluitsel of er voldoende geld is om volwaardig als calamiteitenzender te functioneren. Dat verklaarde directeur en hoofdredacteur F. Feij gisteren tijdens een vergadering van het stichtingsbestuur van de omroep.

Binnenkort buigt de Tweede Kamer zich over een wettelijke regeling waarin wordt vastgelegd dat de financiering van de regionale omroepen voortaan via de provincies loopt. Hoewel de wet op 1 januari moet ingaan, verwacht Feij niet eerder dan in oktober of november uitsluitsel.

De nieuwe financieringsstructuur is belangrijk omdat bleek dat de omroep niet over voldoende geld beschikt om de functie van rampenzender naar behoren te kunnen vervullen. De kosten, met name van personeel, zijn de laatste jaren alleen maar opgelopen. Het budget is onveranderd gebleven. Voor een calamiteitenfunctie van de televisie bestaat helemaal geen budget.

Daarnaast is Omroep Zeeland ook nog eens opzoek naar meer ruimte aangezien het huidige pand te klein is geworden. Er zijn verschillende scenario’s, maar het logische lijkt de omroep om de winkelpanden die naast het huidige pand staan te betrekken bij de studio’s.