Home Landelijke radio IJsselstein stelt ultimatum aan Novec en Alticom

IJsselstein stelt ultimatum aan Novec en Alticom


De gemeente IJsselstein geeft de beheerders van de Gebrandytoren nog maximaal een week de tijd om het onderzoek naar de brand af te ronden. Dit meldt RTV Utrecht. Als de oorzaak daarna nog niet duidelijk is, krijgen Novec en Alticom een boete van 500 euro per dag.

Het onderzoek naar de brand in de zendmast van IJsselstein is te laat klaar. De beheerders Novec en Alticom zouden uiterlijk woensdag de oorzaak aan de gemeente melden, maar vragen nu om meer tijd.

In IJsselstein vielen de gevolgen op 15 juli mee, maar in Smilde in het oosten van het land stortte later op die dag een zendmast in na een soortgelijke brand. Volgens ingewijden wordt onder de beheerders en de gebruikers van de mast flink geruzied.

Daardoor zou het onderzoek naar de brand zeer moeizaam verlopen. De gemeente dreigde eerder al met sancties als de termijn van 31 augustus niet gehaald zou worden.

Eerder dreigde Broadcast Partners ook al met een kort geding. Broadcast Partners mag het vermogen van haar zenders niet verhogen omdat Novec bang is voor brand gevaar. Inmiddels heeft minister Verhagen een bemiddelaar ingezet dit een oplossing moet vinden voor beide partijen.