Home Landelijke radio Idols Maud en Boris mogen vrijdag niet optreden bij RTL FM op...

Idols Maud en Boris mogen vrijdag niet optreden bij RTL FM op het Spui

Idols-finalisten Maud en Boris mogen vrijdag, op Koninginnedag, niet zoals gepland optreden op het podium van RTL FM op het Spui in Amsterdam. De gemeente durft het niet aan om de idolen op die plek te laten optreden, omdat de ruimte er te beperkt is.

Het is de tweede keer dat de gemeente Amsterdam een stokje voor de finalisten steekt. Eerder deed ze dit ook al voor de persconferentie van de finalisten, die ook in Amsterdam gehouden zou worden en vorig jaar een paar duizend fans toe trok. De gemeente zei dat dit kwam omdat ze geen vergunning hadden, dit was nu wel het geval maar er zou te weinig ruimte zijn.

RTL FM moet het nu op het Spui gaan doen zonder Boris en Maud maar artiesten die wel komen zijn: Do, Treble, Hind, 3T, Re-Play en Jamai. Zij zullen vanaf 12:00 op het podium te vinden zijn.

Een mogelijkheid is nu dat de finalisten gaan optreden bij het concurrerend radiostation Radio 538 die op het Museumplein een podium hebben. Een woordvoerder van RTL FM laat weten dat daar momenteel over gepraat zal worden.

Update:
Inmiddels is bekend geworden dat Maud en Boris op het Museumplein bij Radio 538 te vinden zullen zijn.