Home Landelijke radio Hotradio wordt een dancezender

Hotradio wordt een dancezender

De regionale commerciële zender Hotradio uit Twente en de Achterhoek wordt vanaf 14 juni een dancezender. Vanaf die datum zullen 24 uur per dag dancenummers te horen zijn op het radiostation.

Hotradio exploiteert twee radiostations. HOTHotradioPlus bestaat sinds november 2005. Op dit station classics te horen. Deze zender richt zich op de doelgroep 30+. Daarom wordt Hotradio zelf een dancezender die een jongere groep moet aanspreken.

“Het is essentieel dat niet alleen de luisteraars naar jou luisteren, als radiostation moet je ook goed naar je doelgroep luisteren.”, aldus Hans Kokkeel, directeur van Hotradio. “Dance is in, met de wijziging van het radioformat spelen we hier helemaal op in. Om de groep luisteraars breed te houden zullen we overdag voornamelijk mainstream dance draaien. Deze muziek draaien we nu ook al, maar we gaan ons hier nu volledig op focussen.”

De programmering zal iets wijzigen, enkele van de huidige programma’s zullen verdwijnen. Zo ook de Hot40, de wekelijkse hitlijst van de meest populaire platen. Een dance chart zal hiervoor in de plaats komen. Het middagprogramma van Jules van Hest blijft bestaan.

Ook zullen een aantal items worden toegevoegd, zo zullen de luisteraars op de hoogte gehouden worden waar dancefeesten zijn.

Vorig artikelTMF Radio komt met jumpstyle-programma
Volgend artikelAlleen Lex Harding wil nog in Slam!FM investeren