Home Landelijke radio Alleen Lex Harding wil nog in Slam!FM investeren

Alleen Lex Harding wil nog in Slam!FM investeren

Alleen Lex Harding is nog bereid te investeren in het radiostation Slam!FM, meldt Dutchmedia. Door een financiële injectie van 680.000 euro vorig jaar november kon het station overleven. Dit schreef directeur Jacqueline Bierhorst van Slam!FM volgens de advocaat van Ruud Hendriks aan 2HMedia BV. Marcel Dijkhuizen en Lex Harding, twee van de drie eigenaars van 2HMedia, hebben dat bedrag op tafel gelegd. Maar inmiddels is ook Dijkhuizen niet meer bereid om te investeren in het radiostation. Dit alles bleek uit de rechtszitting van vanmorgen bij de Ondernemingskamer te Amsterdam.

Slam!FM denkt pas in 2008 break-even te kunnen draaien. Eerder was het de bedoeling dat dit in 2007 zou gebeuren. De verwachtte omzet van dit jaar is 3,5 miljoen euro. Bij 4,2 miljoen euro omzet begint het station winst te maken.

Veronica
Overigens kwam uit de rechtszitting ook naar voren dat Lex Harding volgens Hendriks met de Vereniging Veronica gesproken heeft over een overname van Slam!FM voor twaalf miljoen euro. De vereniging geeft geen commentaar. Volgens 2HMedia is er met ‘een partij’ over samenwerking gesproken.

Ruud Hendriks wil via de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam een onderzoek laten instellen naar het beleid en de gang van zaken binnen het bedrijf 2HMedia en Slam!FM. Hij wil ook een interim-manager bij 2HMedia komt en er onderzoek wordt gedaan naar de waardering van Slam!FM Hendriks is opnieuw in conflict geraakt met mede-aandeelhouders Lex Harding en Marcel Dijkhuizen.

De rechter doet binnenkort uitspraak in de zaak.

Vorig artikelHotradio wordt een dancezender
Volgend artikelBNR Nieuwsradio uit de lucht door storing