Home Landelijke radio Hotradio vecht reclame-boete aan bij Raad van State

Hotradio vecht reclame-boete aan bij Raad van State

Hotradio gaat een boete van het Commissariaat voor de Media aanvechten bij de Raad van State. Het commerciële regionale radiostation kreeg een boete van 10.000 euro omdat het reclame maakte voor sponsoren van het ANP-nieuwsblok. Direct na het nieuws meldden Hotradio en Hotradio Plus welk bedrijf of organisatie betaald had voor het ANP-blok.

Volgens het Commissariaat is het verboden reclame te maken voor sponsoring van nieuws. Bedrijven mogen best bijdragen aan de kosten van nieuwsuitzendingen op radio en tv, maar stations mogen dat niet melden, omdat daarmee de onafhankelijkheid van de nieuwsvoorziening in het gedrang komt. Hotradio stelt dat de sponsormeldingen alleen te horen waren op livestreams via het internet en niet in de reguliere radio-uitzendingen via de ether. Volgens Hotradio valt het uitzenden op internet niet onder de omroepwet.

De rechtbank Almelo stelde al eerder vast dat de directeur van Hotradio aanvankelijk had verklaard dat de reclame ook in de ether is uitgezonden. De kans dat de Raad van State tot een ander oordeel komt, lijkt dan ook klein.

Vorig artikelDj’s Q-music aan de lijn voor actie
Volgend artikelRadio 538: behoefte aan meer muziek op zondagmiddag