Home Landelijke radio Hoofdredacteur Radio Rijnmond ontslagen

Hoofdredacteur Radio Rijnmond ontslagen

Hoofdredacteur Laurens Borst van van Radio Rijnmond is vandaag ontslagen. Dat hebben ingewijden bevestigd. Het bestuur van de regionale omroep weigerde vandaag commentaar en verwees voor een toelichting naar de directie van de regionale omroep. De directie liet alleen weten dat er donderdagochtend een persconferentie wordt gegeven. RTV Rijnmond zit in financiële problemen. De omroep heeft vier miljoen euro nodig en dan nog vervallen er 37 arbeidsplaatsen.

Onderzoek in opdracht van de provincie Zuid-Holland wees dinsdag uit dat de problemen onder meer zijn ontstaan doordat er teveel personeel in dienst is, de loonkosten te hoog zijn en reclame-inkomsten achterbleven bij verwachtingen.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) zoekt uit of bestuurders van de Zuid-Hollandse omroepen RTV West en RTV Rijnmond aansprakelijk te stellen zijn voor schade door het financiële wanbeheer. Dat liet een NVJ-woordvoerder woensdag weten. De NVJ vreest dat alleen de medewerkers met de rekening worden opgescheept. Om West en Rijnmond weer gezond te krijgen, is bijna 10 miljoen euro nodig.

De NVJ riep eerder al staatssecretaris Van der Laan (Media), de provincie Zuid Holland en de gemeenten Rotterdam en Den Haag op om Rijnmond en West overeind te houden. Die oproep blijft geldig, aldus de woordvoerder. Binnen twee weken moet duidelijk worden of de provincie Zuid-Holland de zenders steunt. (ANP)