Home Landelijke radio Hoofdredacteur Jan Kriek van Omroep Brabant naar EO

Hoofdredacteur Jan Kriek van Omroep Brabant naar EO

Hoofdredacteur Jan Kriek verruilt per 1 juni Omroep Brabant voor de Evangelische Omroep. Kriek keert terug naar Hilversum om hoofdredacteur van het tv-programma Netwerk van de EO te worden. Drie jaar geleden maakte hij de omgekeerde overstap, van de EO naar Omroep Brabant.

Bestuur en directie van de regionale omroep laten in een reactie weten het vertrek te van Kriek te betreuren, maar behrip te hebben begrip voor diens keuze. Verder laat men weten dat zij samen met de redactieraad zo spoedig mogelijk de nodige stappen onderneemt om de continuïteit in de redactieleiding te waarborgen.

Jan Kriek over zijn besluit: “Wat mijzelf betreft zie ik het niet als een promotie maar als een keuze die ik met het hart en als journalist heb gemaakt om weer samen met een redactie mooie onderwerpen te gaan maken. Er zijn vele slapeloze nachten aan deze keuze vooraf gegaan maar uiteindelijk denk ik de juiste keuze te hebben gemaakt. Een moeilijke keuze omdat ik Omroep Brabant een prachtbedrijf vind waar ik met veel plezier heb mogen en kunnen werken.”