Home Landelijke radio Hey DJ Summercamp: Peter en Frank naar huis

Hey DJ Summercamp: Peter en Frank naar huis

Nadat vorige week in het televisieprogramma rondom het ‘Hey DJ Summercamp’ te zien was hoe Cielke en Vincent het kamp moesten verlaten, was het vanavond de beurt aan Peter van Drunen en Frank van ’t Hof om het kamp te verlaten. Dat betekent dat volgende week maandag nog vier jongens strijden om een eigen programma bij BNN op 3FM. In die uitzending, de laatste uit de serie van drie, krijgen ze onder meer een workshop van Giel Beelen en Ruud de Wild over het maken van personality-radio.

De 23-jarige Peter van Drunen uit Rotterdam werkt als dj en producer en stem van jingles bij Radio Ridderkerk. De demo die hij naar ‘Hey DJ’ stuurde was zijn eerste demo ooit. “Een producer attendeerde me op ‘Hey DJ’. Ik stuurde vervolgens een demo op zonder precies te weten wat het inhield.” Op de selectiedag had hij nooit verwacht dat hij door zou gaan, maar nadat de eerste twee afvielen was hij al wat zelfverzekerder. “Ik had geen verwachtingen, maar begin de overwinning nu wel een beetje te ruiken.” Helaas valt Peter nu toch voortijdig af, desondanks heeft hij er veel voor over om het nog te gaan maken op de landelijke radio. “Ik ben geen ochtendmens, maar als ik de kans krijg om een ochtendshow te presenteren wil ik dat wel worden.”

Frank van ’t Hof uit Haastrecht was met zijn 17 levensjaren de jongste deelnemer op het summercamp. Desondanks heeft hij al een flink radioverleden. Hij begon namelijk op achtjarige leeftijd met een kinderprogramma op een lokale omroep in de buurt van Gouda en tegenwoordig werkt hij voor Radio Midden Nederland, daarnaast draait hij ook regelmatig op discoavonden en schoolfeesten. Ook voor Frank was het bandje naar BNN zijn eerste demo. “Ik dacht laat ik eens gek doen en vervolgens sta je daar in de BNN-bar een kwartier radio te maken.” Toen hij bij de acht tips zat heeft hij er alles aan gedaan om stemmen te winnen. “Ik had een heus promotieteam samengesteld en met resultaat!” Ondanks dat hij het niet heeft gered ziet hij ‘Hey DJ’ als een stimulans. “Ik zal proberen in het radiowereldje terecht te komen, maar mijn HAVO-diploma wil ik sowieso eerst halen. Daarna zou ik graag naar de school van de journalistiek willen.”

Aanstaande zaterdag volgt hier op Radiofreak een artikel over de laatste vier kandidaten die nog over zijn in het ‘Hey DJ Summercamp’.