Home Landelijke radio Het einde van het jaar komt er aan met de eindlijsten

Het einde van het jaar komt er aan met de eindlijsten

Op dit moment zijn een aantal stations bezig met hun eindejaarslijsten uit te zenden. Zo juist is de bekendste begonnen, de Top 2000 van Radio 2. Het station begon iets over twaalf uur vannacht met nummer 2000, van de vijfde editie van de lijst, Dave Dee Dozy Beaky Mick & Tich – Zabadak.

Een dag eerder dan Radio 2 begon Radio Veronica met haar Top 1000 Allertijden. Veronica zend net als Radio 2 de lijst uit tot en met oudejaarsdag. De Veronica Top 1000 Allertijden wordt alleen overdag uitgezonden tussen 12:00 en 01:00 uur. Daarna zal de lijst worden herhaald tot 12:00 zodat luisteraars zo min mogelijk hoeven te missen.

Een kleine week voordat deze lijsten startte met uitzenden was Arrow al druk bezig met de Arrow Rock 500. Deze lijst is bewust eerder uitgezonden om zo te zorgen dat niet alle luisteraars verdwijnen naar de ‘grote’ stations.

Maar er zijn meer manieren om het jaar mee af te sluiten, want Yorin FM viert vanaf zaterdag tien keer nieuw jaar. In de laatste vijf dagen van het jaar behandelt de zender iedere 12 uur een jaar vanaf 1994. Een andere hitzender, Radio 538, zend op oudejaarsdag de Top 100 van 2003 uit. In deze lijst komen de beste hits van het jaar voorbij. Aansluitend zal het station de jaarmix van Ben Liebrand laten horen.

ID&T Radio komt aanstaande zondag met de Xbox best 500. In deze lijst komen de favoriete danceplaten voor van de luisteraars van ID&T, ze hebben via de website van ID&T kunnen stemmen op de lijst. Kink FM heeft op 30 december een kort lijstje namelijk de Alternative Top 30, het station had op eerste kerstdag al de traditionele Outlaw 141 uitgezonden. Deze lijst zal op 1 januari worden herhaald.

De publieke radiozender Radio 4 staat nu nog in het teken van de kerstconcerten maar vanaf zondag komt hier verandering in met de radio4daagse. Ook deze lijst is weer door de luisteraars samengesteld.

Noordzee FM sluit als één van de weinige stations niet af met een lijst. De zender heeft voor deze gelegenheid speciaal Robert ten Brink laten komen om het programma All You Need Is Love op de Radio te maken. Tussen kerst en oud en nieuw zal het programma dagelijks te horen zijn tussen 12:00 en 14:00 uur. Collega Talpa station Radio 10 Gold heeft de laatste vijf dagen van dit jaar de 60’s en 70’s week.

Update:
Ook Classic FM heeft weer de Klassieke Top 100 Aller Tijden. Deze lijst is gemaakt aan de hand van de keuze van de Luisteraars. Daarnaast worden de dagen na kerst gevuld worden met de favoriete klassieke top 3 van bekende Nederlanders.

Radio 3FM heeft op oudjaarsdag een nieuwsoverzicht gemaakt door het 3FM Nieuws, tussen 16:00 – 18:00 uur. Daarnaast is er tijdens de kerstdagen een kerst Request. Zaterdag 27 december zal de Mega Top 100 van 2003 worden uitgezonden en aansluitend de jaar Mix van 2003. De laatste drie dagen van het jaar zullen dan in het teken staan van de 3FM Request on Tour. Mensen kunnen geld bieden voor een plaat en het geld gaat dan naar Villa Pardoes.

Radio 1 zal in het laatste deel van 2003 nog de laatste herinneringen naar boven halen door elke dag een gebeurtenis van het afgelopen jaar te laten horen.

Veel lokale omroepen gaan het jaar uit met een eigen hitlijst van 2003 of zenden de Winterse 50 uit. RadioFreak sluit dit jaar af met een aantal gesprekjes met prominenten uit de radiowereld. Onder meer komen Florent Luyckx (3FM) en Carlo de Boer (Radio Veronica/Sky Radio) aan het woord over 2003, de frequentie verdeling en kijken ze vooruit naar 2004.