Home Landelijke radio Henk Westbroek legt zich neer bij VARA besluit

Henk Westbroek legt zich neer bij VARA besluit

Henk Westbroek heeft zich neergelegd bij het feit dat de VARA zijn 3FM-programma ‘Denk aan Henk’ wil stoppen. De dj en zaakwaarnemer Broos Schnetz hebben dat tijdens een onderhoud met VARA-programmadirecteur Frans Kleijn, besloten. Dat meldt De Gooi- en Eemlander. Radio 3FM werkt aan een verjongingsproces en daarin past de vijftigplusser Westbroek niet langer.

“Maar na twintig jaar – waarin Henk zijn ziel en zijn hele zaligheid in de programma’s heeft gestopt – kan het natuurlijk níet zo zijn, dat hij een handje krijgt van de VARA en dat het dan klaar en over is”, zegt Schnetz. “Wij zetten in op een baan dan wel een behoorlijke financiële regeling. Daar gaan Henk en ik met de VARA-leiding de komende maanden over discussiëren.” Het contract tussen de VARA en de zanger/componist/presentator/tekstschrijver en kroegeigenaar van het Utrechtse café Stairway to Heaven loopt op 1 september af. De VARA wil dat contract dus niet verlengen.

Westbroek zelf wil niets zeggen over de vervelende situatie die hierdoor is ontstaan; hij laat alles over aan zijn vriend Schnetz. “Henk vindt het uitermate vervelend.”

Of het zal uitlopen op een langdurige juridische strijd, weet Schnetz niet. “Maar dat hopen we in elk geval niet”, verklaart de partijgenoot van Leefbaar Utrecht.

Westbroek werd eind verleden week via het ANP op de hoogte gesteld van het feit dat de VARA het contract niet verlengt. “Henk was er sinds enkele maanden van op de hoogte dat men erover dácht om met het programma te stoppen. Hij heeft bovendien enkele keren contact opgenomen om te praten. De VARA heeft er kennelijk voor gekozen om alleen via de media te communiceren”, meent Broos Schnetz.