Henk van Steeg stopt bij NPO Radio 2 om zich te focussen op zijn werk bij NPO Radio 1. Per oktober neemt Martine ten Klooster de presentatie over van het EO-programma ‘Thank God It’s Sunday’, meldt ze op Twitter. Henk van Steeg heeft dertien jaar lang voor de EO op Radio 2 gezeten. Eind vorig jaar liet hij de nieuwe studio nog inzegenen.

Van Steeg presenteert sinds 2018 doordeweeks ook ‘Langs de Lijn en Omstreken’ op NPO Radio 1 en daar wil hij zich nu op richten. “Op een zeker moment is het ook goed om een zondagavond vrij te hebben”, aldus de dj. Naast het programma op Radio 1 blijft hij ook ‘Nederland zingt’ presenteren op tv. Binnenkort maakt de omroep nog een nieuw programma bekend waarin Van Steeg een grote rol gaat vervullen.

Henk van Steeg

De dj begon in 2007 in de nacht op 3FM en ging daarna naar Radio 2. Daar maakte hij de programma’s 2 in de Foyer, Laat op 2 en Van Steeg tot 1 van 2. Ook maakte hij jarenlang deel uit van het team dat de Top 2000 presenteerde. Sinds januari 2016 presenteerde hij Thank God it’s Sunday.

Foto: Willem Jan de Bruin

Vorig artikelLuistercijfers juli-augustus: NPO Radio 2 stevig aan kop, Radio 10 en 538 gelijk
Volgend artikelNieuwe ochtendshow op Radio West