Home Landelijke radio Harm Bruins Slot en Will Luikinga geridderd

Harm Bruins Slot en Will Luikinga geridderd

Will Luikinga heeft een lintje gekregen. De oud-presentator van Veronica kreeg de onderscheiding onder andere voor zijn jarenlange bijdrage aan de Nederlandse muziek. Zowel als dj, maar ook als muzikant en producer geniet Will Luikinga als sinds de jaren ’60 grote bekendheid. Samen met Dick Bakker schreef hij in 1975 het nummer Ding a Dong voor Teach In, tot nu toe het laatste winnende songfestivalnummer voor Nederland.
Komende zomer viert Luikinga zijn 65ste verjaardag.

Ook Harm Bruins Slot, voorzitter van de Raad van Bestuur, is geëerd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. 

Ferry Maat werd vorige week al geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. De dj van Radio Veronica kreeg het lintje in de radiostudio uit handen van burgemeester Frans-Willem van Gils van de gemeente Huizen. Ferry Maat is volgens de burgemeester van zeer grote betekenis geweest voor de Nederlandse radio.

Ook Frits Spits is dit jaar al in de prijzen gevallen. De presentator van Radio 2 kreeg begin dit jaar een onderscheiding.

Bij de traditionele lintjesregen vielen dit jaar in totaal 3548 mensen in de prijzen. De lintjesregen viel dit jaar vroeger dan gebruikelijk. Dat heeft te maken met het feit dat Hemelvaartdag direct na koninginnedag valt. Het kabinet vreesde dat veel mensen dan met vakantie zouden zijn, en besloot om de lintjes op 25 april uit te delen. Dat is voor veel mensen de laatste werkdag voor de meivakantie.