Home Landelijke radio Will Wil Wel tijdelijk terug op de radio

Will Wil Wel tijdelijk terug op de radio


Will Luikinga is vanaf maandag 29 oktober terug met zijn programma Will Wil Wel op Radio 5 Nostalgia. Hij vervangt tijdelijk Tineke de Nooij. Zij is succesvol geopereerd aan een poliep op haar stembanden en moet enkele weken rust houden.

Voor het programma is gewerkt aan een hereniging van Will met zijn ‘Harry de Fruitautomaat’, die hij enkele jaren geleden heeft geschonken aan omroepmuseum Beeld en Geluid. Maar ‘Harry’ maakt nu deel uit van de collectie die geconserveerd wordt voor de volgende generaties en kan niet meer gebruikt worden. Toch geeft Luikinga niet op: “We gaan op zoek naar een opvolger voor Harry de Fruitautomaat”. Vanaf maandag hoort u bij MAX op Radio 5 Nostalgia hoe Harry wordt opgevolgd.

Will Luikinga begon zijn radioloopbaan in 1969 bij Veronica. Hij presenteerde er onder andere het programma Will Wil Wel. Een zeer populair muziekprogramma met daarin een spel met de (eenarmige bandiet) fruitmachine ‘Harry’, vernoemd naar de toenmalige minister van CRM Hans van Doorn. Naast presentator was Luikinga ook muzikant. Zo was hij onder andere lid van de groep Ginger Ale. Zij scoorden eind jaren ’60 een hit met The Flood. Ook schreef hij in 1975 het winnende Songfestivallied Ding-a-Dong.