Home Landelijke radio Will Luikinga schrijft boek over radio

Will Luikinga schrijft boek over radio

Will Luikinga werkt aan een boek over radio. "Ja, het gaat over radio maken, maar het wordt niet het zoveelste Veronica-verhaal", zegt hij in de Telegraaf. "Het gaat over een jongen die zich vanuit zijn jeugd ontwikkelt tot dj. Er zitten autobiografische elementen in, maar ik heb ook delen uit levens van vrienden en kennissen gepakt."

De 65-jarige radioman woont inmiddels meerdere maanden per jaar in Spanje. Naast het schrijven van een boek heeft hij zich ook verdiept in fotografie- en filmmanie.

Will Luikinga is benaderd om zijn Patsboemshow nieuw leven in te blazen, maar dat wil hij niet."Ik denk dat het verleden al snel mooier wordt gemaakt dan het was. Ik laat het rusten."

"In de tijd dat ik achter de knoppen zat, was het pionieren. We vonden het wiel helemaal zelf uit, want er waren toen nog geen opleidingen voor. Radio maken is nu een wetenschap geworden. Bovendien is er, naar mijn smaak, minder ruimte voor eigen creativiteit. Ik zou me daardoor nooit meer zo gemakkelijk kunnen conformeren aan de wensen van een werkgever. En dat zou alleen maar afbreuk doen aan al die mooie herinneringen die ik aan onder andere Veronica en Radio 538 heb."