Home Landelijke radio Will Luikinga twee weken op Radio 5

Will Luikinga twee weken op Radio 5

Will Luikinga is voor twee weken terug op de radio. Sinds vanmiddag presenteert hij elke werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur een programma voor omroep MAX op Radio 5 Nostalgia. Hij vervangt Tineke de Nooij.

"Luikinga krijgt hulp van ‘Marry de Fruitautomaat’. ‘Harry’, zijn oude fruitautomaat, heeft hij enkele jaren geleden geschonken aan omroepmuseum Beeld en Geluid. Die maakt nu deel uit van de collectie. Verder is er elke dag de Adje Bouman’s Nr. 1 waarin Ad het verhaal achter een plaat vertelt", zo laat Radio 5 weten.

De carriere van Luikinga begon in 1969 bij de zeezender Veronica. Eén van zijn bekendste programma's was 'Will Wil Wel'. In dit programma was fruitmachine 'Harry' een vast onderdeel. Het apparaat was vernoemd naar Harry van Doorn, de toenmalige minister van CRM.

Later werkte de dj bij de omroep Veronica, de Gouwe Ouwe Zender en Radio 538. Met zijn vertrek bij laatstgenoemde zender in 1997 kwam er een einde aan de landelijke carriere van Luikinga. Hij werkte nog wel bij een aantal regionale en lokale zender en in 2012 was hij al eens tijdelijk te horen op Radio 5.
Foto: Jantien van Tol

Vorig artikelRadio Veronica gaat met de landmacht het land in voor Operatie 200
Volgend artikelWerkzaamheden aan zenders publieke stations in Rotterdam