Home Landelijke radio Grootste kerstboom wordt inzamelpunt Q-kerstkado

Grootste kerstboom wordt inzamelpunt Q-kerstkado


Q-music en Stichting Kerstboom, de organisatie van ‘De Grootste Kerstboom’ ter wereld, slaan de handen ineen om tijdens de kerstperiode cadeaus in te zamelen voor het goede doel. Hiermee geeft Q-music, samen met haar luisteraars, een vervolg aan de inzamelingsactie in 2011. Q-music laat weten: "Met de hulp van alle Nederlanders willen we een kerstcadeau geven aan mensen die het niet breed hebben. Van 7 tot en met 20 december kan iedereen cadeaus opsturen of afleveren bij ‘De Grootste Kerstboom’ in IJsselstein."

Vorig jaar zamelde Q-music al meer dan 15.000 kerstcadeaus in voor Voedselbanken in Nederland. Dit jaar wordt de actie niet alleen via radio en online media gevoerd, maar ook fysiek zichtbaar gemaakt. Door een samenwerking met de Stichting Kerstboom worden de cadeaus dit jaar verzameld onder de grootste kerstboom ter wereld: de verlichte zendmast van IJsselstein.

Op vrijdag 7 december wordt de actie tijdens het radioprogramma “Van Inkel In De Middag” feestelijk geopend met de ontsteking van de 120 lampjes in de zendmast van IJsselstein. De inzamelingsactie zal symbolisch worden afgesloten op donderdagavond 20 december. De daaropvolgende dagen worden de verzamelde kerstcadeaus verspreid via diverse goede doelen en krijgen zo een plek onder de kerstboom bij duizenden gezinnen thuis.

Op de website van Stichting Kerstboom staat nog steeds dat er niet voldoende geld is om de ‘De Grootste Kerstboom’ te ontsteken. Volgens Q-music draagt deze actie bij om daar meer publiciteit voor te genereren.