Home Landelijke radio GrootNieuwsRadio start met gepresenteerde programma’s

GrootNieuwsRadio start met gepresenteerde programma’s

GrootNieuwsRadio gaat zaterdag 1 december van start met het uitzenden van gepresenteerde programma’s. De christelijke zender draait al vanaf 1 september non-stop muziek, toen het de middengolffrequentie van Radio 10 Gold overnam.

“GrootNieuwsRadio voegt iets geheel nieuws toe aan het Nederlandse radiolandschap”, zegt programmadirecteur Evert ten Ham tegen de RKK. Hij maakte zelf bijna 25 jaar voor de EO programma’s. “Een christelijk radiostation dat 24 uur per dag in de vrije ether te ontvangen is. Ons uitgangspunt is dat elke gelovige zich in de programma’s van GrootNieuwsRadio moet kunnen herkennen, of hij nu katholiek, protestants, evangelisch of een jood is die Jezus als messias belijdt.”

Op 1 december gaat de programmering officieel van start. De horizontale dagprogramma’s worden gepresenteerd door Wilfred Hardeman, Evert ten Ham en Jelmer Schuurman. Hierbij ligt de nadruk voornamelijk op actualiteit, kerknieuws, geestelijke thema’s en onderwerpen als opvoeding, gezondheid , pastoraat en ‘geloof op de werkvloer’.

De programmering kent verder korte overdenkingen, bijbelstudies en momenten dat uit de Bijbel wordt voorgelezen. De bijbelstudies komen op naam van personen uit de uiteenlopende christelijke stromingen. Weerman Jan Versteegt geeft driemaal per dag toelichting op de weersverwachtingen.

Vorig artikelMartin Ros start kort geding tegen de TROS
Volgend artikelSleutelstad FM blijft op de kabel in Rijnland Bollenstreek