Home AM Radio GrootNieuwsRadio gaat verder als stichting

GrootNieuwsRadio gaat verder als stichting

GrootNieuwsRadio gaat verder als stichting. Tot nu toe viel de Christelijke radiozender, die sinds december op 1008 AM te horen is, onder GrootNieuwsMedia BV. Het radiostation dreigde even uit de lucht te gaan door financiële problemen, maar afgelopen weekend werd bekend dat de zender toch door kan gaan.

Inmiddels hebben zich in de afgelopen weken ongeveer 2.000 donateurs gemeld. "Dat is nog lang niet voldoende om de zender een structureel gezonde financiële basis te geven", laat de zender weten. "De positieve respons heeft ons echter doen besluiten het station meer tijd te geven om  donateurs en adverteerders aan te trekken", zegt algemeen directeur Floor de Groot. "De reacties van de luisteraars hebben mij diep geraakt. Zij hebben mij gesterkt in de overtuiging dat GrootNieuwsRadio bestaansrecht heeft.”

Om een sluitende begroting te krijgen moeten er tot het eind van dit jaar zeker 10.000 donateurs bijkomen. Daarnaast dient het aantal radiocommercials sterk te worden uitgebreid.

“We zijn meteen begonnen met het maken van plannen", zegt Evert ten Ham, directeur van GrootNieuwsRadio. "Ons team gaat de komende weken massaal een appèl doen op christelijk Nederland om de verkondiging van het evangelie via de ether veilig te stellen.” Organisaties als Dorkas, De Hoop, Schreeuw om Leven en verschillende particulieren hebben aangeboden te helpen Groot Nieuws Radio in de lucht te houden.  “Niet alleen de luisteraars reageren. We hebben ook diverse advertentiecampagnes verkocht voor de komende weken. Ik ben hoopvol gestemd. Op 1 augustus zal het in ieder geval niet stil zijn op 1008 AM.”