Home AM Radio GrootNieuwsRadio maakt doorstart in januari

GrootNieuwsRadio maakt doorstart in januari

GrootNieuwsRadio maakt op 5 januari een doorstart met gepresenteerde programma’s. Dat heeft programmadirecteur Evert ten Ham gezegd tegen het Nederlands Dagblad. De uitspraken van Ten Ham, die nog wat slagen om de arm houdt over de invulling van deze doorstart, volgen nadat een faillissement van GrootNieuwsRadio door toezeggingen van luisteraars werd afgewend.

Afgelopen vrijdag om 12:00 uur stopte GrootNieuwsRadio en werd afscheid genomen van de luisteraars. Toch werd er in die uitzending al een slag om de arm gehouden en was er nog hoop dat zich een partij zou melden die de zender overeind kan houden.

Het tekort op de begroting van de christelijke zender is 350.000 euro. GrootNieuwsRadio heeft volgens Ten Ham al meer dan drie ton aan toezeggingen binnengekregen om dat gat te dichten. Ten Ham: "En het loopt nog steeds door. Het is een wonder."

De komende dagen wordt er bij de zender overleg gevoerd hoe de doorstart precies wordt vormgegeven. Tot nu toe was ondernemer Floor de Groot de enige geldschieter. Hij stak het afgelopen jaar meer dan een miljoen euro in GrootNieuwsRadio. De zender zegt nog 700.000 euro nodig te hebben om in heel 2009 uit te kunnen zenden.

GrootNieuwsRadio nam vorig jaar de zender 1008 AM over van Talpa Radio. Radio 10 Gold was eerder op deze frequentie te horen. Sinds 1 december 2007 zijn er ook gepresenteerde programma’s. Afgelopen zomer werd al duidelijk dat er financiële problemen waren. De zender vroeg toen al om donateurs.