Home AM Radio GrootNieuwsRadio opnieuw van start

GrootNieuwsRadio opnieuw van start

De Christelijke zender GrootNieuwsRadio heeft een doorstart gemaakt. Vanaf nu zijn er weer programma’s te horen op de middengolffrequentie 1008 AM. Op 12 december maakten de initiatiefnemers Evert ten Ham en Floor de Groot bekend dat de zender door een te hoog opgelopen financieel tekort gedwongen was te stoppen, maar door meer dan 600.000 euro aan giften door luisteren kan het radiostation in de lucht blijven. Het tekort op de begroting van was 350.000 euro.

Ten Ham en de Groot zien de redding van GrootNieuwsRadio als een wonder van God. "Hij heeft bevestigd dat het station een instrument in Zijn hand is. Bovendien is duidelijk geworden dat GrootNieuwsRadio met haar programma’s het hart heeft geraakt van vele christenen in Nederland. Zij wilden het station niet kwijt. Dat is een geweldige bemoediging voor ons team", zeiden ze tegen de IKON.

GrootNieuwsRadio nam in 2007 de zender 1008 AM over van Talpa Radio. Radio 10 Gold was eerder op deze frequentie te horen. Sinds 1 december 2007 zijn er ook gepresenteerde programma’s. Afgelopen zomer werd al duidelijk dat er financiële problemen waren. De zender vroeg toen al om donateurs.